Splošni pogoji

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošne in ostale pogoje poslovanja kot upravitelj določa MARTIN PODGORŠEK s.p., ki blago in storitve prodaja v svojem imenu in za svoj račun. MARTIN PODGORŠEK s.p. odgovarja za objavljene vsebine in izvedbo naročil skladno z objavljenimi pogoji.
Za največje zadovoljstvo naših kupcev skrbimo predvsem s:
•  skrbnim in ažurnim vnosom točnih informacij o naši ponudbi
•  skrbjo za tehnično in pravno varnost naših obiskovalcev in kupcev
•  posluhom za potrebe naših kupcev in prizadevanjem za reševanje težav, nesporazumov in zapletov
•  razpoložljivostjo za dodatna pojasnila ter pomoč tako pred nakupom, med nakupom in v času po nakupu.

O PODJETJU
Vse spletne strani ByJernej.si in spletna trgovina ByJernej.si so v lasti podjetja MARTIN PODGORŠEK s.p. .
Osebna izkaznica:
Polni naziv: ČEVLJARSTVO "PETA" MARTIN PODGORŠEK s.p.
Kratki naziv: MARTIN PODGORŠEK s.p.
Davčna številka: 72123974
Matična številka: 5392521000
Naslov: CESTA VALENTINA OROŽNA 8, 3230 ŠENTJUR
Davčni zavezanec: NE


1. SPLOŠNI POGOJI
Kupec je lahko fizična ali pravna oseba, upoštevajoč podatke posredovane ob registraciji in oddaji naročila. Fizična oseba je izključno tisti registrirani uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti.
Kupec z registracijo potrjuje, da sprejema splošne pogoje poslovanja objavljene na tej strani in druge objavljene pogoje ter spremembe, ki jih bo upravitelj objavil na teh straneh.
MARTIN PODGORŠEK s.p. in fizične osebe medsebojne obveznosti urejajo s temi splošnimi pogoji in Zakonom o varstvu potrošnikov.
V primerih, ko naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, zanjo veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov le v primerih, ko je to posebej navedeno v samem zakonu.

2. KOMERCIALNI POGOJI
Objavljene cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Za posamezne nakupe veljajo cene v trenutku oddaje naročila. Vse cene veljajo za en (1) kos vkolikor ni drugače navedeno. Vse cene izdelkov so izražene v EUR.

2.1 PLAČILO PO POVZETJU Z GOTOVINO
V kolikor želite, da vam je naročeno blago dostavljeno na dom, delovno mesto ali katerikoli drug naslov v Sloveniji in se odločite za plačilo po povzetju, je možno le plačilo z gotovino. Ob prevzemu naročenega blaga morate biti prisotni na mestu, ki ste ga navedli za dostavo in imeti gotovino za plačilo kupnine. Če vas v trenutku dostave ne bo na navedem naslovu, pošilko lahko prevzamete na pošti, navedeni v obvestilu o dostavlljeni pošiljki. Vkolikor pošiljke ne boste prevzeli in jo bo dostavna služba vrnila na naše stroške k nam, vam bomo zaračunali stroške v višini 8,00 EUR.

3. POSEBNA PONUDBA
Posebna ponudba je ponudba, ki velja v določenem časovnem obdobju oziroma do odprodaje zalog.

4. NAROČANJE - SKLEPANJE POGODBE NA DALJAVO
Sprejeta naročila obravnavamo kot nepreklicna. Kupec lahko brez dodatnih obveznosti naročilo prekliče v času od izdaje naročila do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo v izvedbi (dokler ima naročilo status „V čakalni vrsti”). Za ogled blaga in ostalih izdelkov prijava v spletno trgovino ni obvezna.
4.1 POTEK NAROČANJA
Ko ste našli izdelk po vašem okusu, ga s klikom na gumb dodate v košarico. Ko ste košarico napolnili z izbranimi izdelki, ki jih kupujete, kliknete na gumb „Na blagajno”. V tem koraku je potrebna prijava v našo spletno trgovino; v kolikor še niste registriran uporabnik je potrebno izvesti registracijo, kjer izpolnite obrazec potreben za dostavo izbranega blaga.
• V prvem koraku potrdite način pošiljanja in po potrebi izberete drug naslov za dostavo (v tem primeru je obvezna izbira načina plačila predračun).
• V drugem koraku izberete način plačila in si ogledate informacije o vašem naročilu.
• V tretjem koraku preverite podatke o vašem nakupu ter naročilo potrdite. S klikom na gumb „Oddaj” naročilo oddate in potrdite, da ste v celoti seznanjeni s splošnimi pogoji poslovanja trgovine ByJernej.si in podjetja MARTIN PODGORŠEK s.p., ter da ste bili na njih opozorjeni pri registraciji in soglašate s splošnimi pogoji poslovanja.
Ko je status naročila spremenjen in se nahaja: „V obdelavi”, „Poslano” ali „Dostavljeno”, naročila ni več mogoče odpovedati/preklicati.
Ob prevzemu blaga prejmete originalen izvod računa, kopijo računa in naročila pa hranimo v našem arhivu.
MARTIN PODGORŠEK s.p. lahko v izjemnih primerih vašega naročila ne potrdi, (primer: naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne) o čemer boste obveščeni preko elektronske pošte na elektronski naslov v vašem računu.
Za vaše zaupanje ob nakupu nakita se vam najlepše zahvaljujemo.

4.2 DOBAVNI ROK
Priprave za dostavo oziroma izdajo vašega naročila stečejo takoj, ko prejmete elektronsko obvestilo, da je vaše naročilo v izvedbi. Dobavni rok prične teči prvi delovni dan ob 9. uri po prejemu potrdila o plačilu.
Lahko se zgodi, da je izdelek, ki ste ga naročili, pravkar pošel in ga ni več na zalogi. V tem primeru vas bomo o predvidenem novem roku dobave obvestili preko elektronske pošte.

4.3 DOSTAVA
Pri nakupu blaga v vrednosti nad 50,00 € je možnost brezplačne dostave blaga.
Vrednost dostave znaša 2,50 €.

Predvideni rok dostave, za vsa naročila oddana in potrjena pred 15 uro, je 1 do 3 dni. Pošta Slovenije običajno izvede dostavo že naslednji dan, najkasneje pa v roku 3 dni. Pri podjetju MARTIN PODGORŠEK s.p. zagotavljamo, da imamo po potrditvi naročila vaše izdelke na zalogi, razen če je v opisu izdelka drugače določeno.
Na dan odpreme vašega naročila boste prejeli obvestilo po elektronski pošti.

5. ODSTOP OD POGODBE
Fizične osebe, ki sklenejo pogodbo na daljavo skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (43. člen), imajo pravico, da v štirinajstih dneh na naslov info@ByJernej.si oz. po pošti na naslov MARTIN PODGORŠEK s.p., CESTA VALENTINA OROŽNA 8, 3230 ŠENTJUR sporočijo, da odstopajo od pogodbe, ne da bi jim bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega naročila na naš naslov v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. V primeru, ko kupec odstopi od pogodbe s sporočilom na info@ByJernej.si, mora prejeto blago na naš naslov MARTIN PODGORŠEK s.p., CESTA VALENTINA OROŽNA 8, 3230 ŠENTJUR, vrniti v tridesetih dneh po sporočilu. Vkolikor kupec izdelek začne uporabljati, pa si premisli, izgubi pravico do odstopa od pogodbe. Tudi sicer mora prejeto blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. V kolikor bodo pogoji za vračilo blaga izpolnjeni, bomo kupcu vrnili kupnino, takoj ko bo to mogoče oz. najkasneje v 30 dneh po prejemu blaga in sporočila o odstopu od pogodbe! Sporočilo o odstopu od pogodbe mora vsebovati tudi TTR, kamor bo nakazano vračilo vrednosti kupnine. Pošiljk s plačilom po prevzetju ne bomo sprejemali! Strošek vračila blaga pri odstopu od pogodbe bremeni potrošnika.
Če naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost ter v primerih, ko nakup ni izveden na osnovi pogodbe, sklenjene na daljajo, določila prejšnjega odstavka ne veljajo. Morebitne zahtevke za vračilo blaga bomo v teh in podobnih primerih obravnavali individualno in pri tem v največji možni meri upoštevali vse razloge in okoliščine.

6. REKLAMACIJE
Reklamacijo za naročilo blaga lahko uveljavljate v primerih, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, velikosti ali kako drugače odstopajo od vašega naročila.

Prejeto blago je mogoče reklamirati v 30 dneh od ugotovitve napake oz. prejetja blaga, in zahtevati takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.

V primeru reklamacije lahko, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahtevate zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. Blago se v reklamacijo vrne tako, da ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti. Če želite blago vrniti na naše stroške, se morate o tem dogovoriti z referentom podjetja MARTIN PODGORŠEK s.p.. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

7. OB PREVZEMU POŠILJKE
Če ste prejeli neustrezno število naročenih izdelkov, ki se razlikuje od količine na prevzemnih dokumentih ali ste prejeli izdelke, ki jih niste naročili ali je prišlo do poškodbe blaga med prevozom, se obrnite na logistični servis, ki je izvršil dostavo. Vkolikor sumite, da je bila pošiljka med dostavo poškodovana, prejeto blago preglejte takoj in ob prisotnosti dostavljalca. Morebitne poškodbe vnesite v zapisnik, katerega je dostavljalec dolžan podpisati, ter nas o tem obvestite na elektronski naslov info@ByJernej.si. Skupaj z logističnim servisom, ki je izvršil dostavo bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

8. VARNOST OSEBNIH PODATKOV
Z registracijo v spletni trgovini ByJernej.si dovoljujete, da vzpostavimo, vodimo, vzdržujemo in upravljamo z vašimi osebnimi podatki, ter vas obveščamo o novostih v ponudbi blaga, posebnih akcijah in ostalih dogodkih in novostih podjetja MARTIN PODGORŠEK s.p.. MARTIN PODGORŠEK s.p. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 59/99, 57/01) ter da podatkov o kupcu v nobenem primeru ne bo posredovala tretji osebi. Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.
Vsi tu navedeni pogoji in pravila so zavezujoči za kupca in MARTIN PODGORŠEK s.p.. Vse morebitne spore bosta stranki reševali sporazumno. V primeru, da sporazuma ni mogoče doseči, bo spor reševalo pristojno sodišče v Ljubljani.


MARTIN PODGORŠEK s.p. si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni splošne pogoje poslovanja z veljavnostjo od objave spremembe dalje.

Nazaj